Friday, July 31, 2009

Bilda ett renodlat missnöjeparti nu!

Först var det Ny Demokrati. Sen Piratpartiet...
Varför låtsas att vi röstar på dem för att vi bryr oss om sakfrågorna? Vi röstar bara på ett missnöjeparti - och vilket det blir den här gången är totalt egalt.

Vi vill ha ett missnöjeparti att rösta på vid varje val, så varför inte bara ta och bilda ett sådant? Kalla saker för vad de är.

4 comments:

Nisse said...

Glöm inte Sverigedemokraterna.

Mattias Andersson said...

Jag röstar på Piratpartiet för att jag bryr mig om sakfrågorna. Jag bryr mig om demokratin och hur rättssystemet brytts ner i förmån för fullständigt orimliga lagar som gynnar upphovsrättslobbyn. Jag bryr mig om att kunna leva i ett Sverige jag kan vara stolt över, ett land i utveckling där frihet och demokrati kan råda.

Visst jag är missnöjd på vart den svenska politiken har tagit oss de senaste åren. Missnöjd men de misslyckande som har förts i integritetsdebatten. Missnöjd måste man få vara, det är inget fult, de är snarare hälsosamt för demokratin.

Mollemand said...

You seem both discontent and angry enough to be up for the task. By all means feel free to start your party of unhappy people. Go through the process of collecting signatures to start the party, register it and get enough votes for Riksdagen. It is that easy!

Surely you must see that there is more to starting a party than shear malcontent. It takes a very enthusiastic core of people to pull it off, and you can't keep up the drive from just being moderately displeased. Even the suggestion reeks of arrogance.

May I suggest that you exercise your right to think, while it is still yours?

grey said...

Tillåt mig att presentera några andra missnöjespartier:
* Socialdemokraterna - folk röstade på dem för att de var missnöjda med villkoren för vanliga arbetare
* Vänsterpartiet - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den socialistiska linje Sossarna drev
* Folkpartiet - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den auktoritära politiken (att de senare bytt inriktning är något helt annat)
* Moderaterna - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den statscentrerade ekonomiska politiken och de snabba reformerna
* Centerpartiet - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den storstadsdominerade politiken.
* Kristdemokraterna - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den sekulariserade politiken
* Miljöpartiet - folk röstade på dem för att de var missnöjda med den oekologiska politiken

Hmm. Konstigt. Jag känner igen den listan med partier från någonstans. Till och med Hattarna och Mössorna (partier från 1700-talet, en slags föregångare till vårat moderna partisystem) var tydligen missnöjespartier de också.

Bäst vi omedelbart bildar Nöjdhetspartiet för alla som vill deklarera att saker och ting är bra som det är, att politikerna sköter sig alldeles utmärkt och att det är dags att sluta klaga.